01 January 2010

Happy New Year 2010


Selamat Tahun baru 2010...alhamdulilah..kita telah pon berada di tahun baru, erm, muncul satu lagi tahun bermakna usia kita sudah bertambah, erm..makin tua la ...makin kita menghampiri pelbagai kerenah duniawi....dan kita perlulah menambahkan ibadah kepadaNya....erm....harapan menggunung utk tahun baru bagi mencapai cita2 yang belum lagi tercapai....banyak halangan yang aku tempuhi sepanjang aku bergelar suami...biasala...hubungan jarak jauh banyak mengajar aku erti kesabaran....erm....aku cuba usahakan untuk kebaikan bersama.....erm....aku pon dah berusaha banyak kearah kebaikan....aku pening kepala sekarang....nak pindah ke MRSM mana aku pon xtahu....Subjek yang aku ajar hanya utk seorang guru bagi sebuah MRSM...kalau ade tapi kat mana yang dekat dengan isteri ku di Kuala Lumpur?? MRSM KKB?? dah ade guru....erm...MRSM Bentong?? MRSM TGB??? aku pon xtahu....

Tahun ni aku nak berazam utk dapat baby...hahhaha...kalau boleh biarlah menjadi kali nih..amin...aku nak tingkatkan usaha aku dalam subjek aku....Rekacipta dan Pendidikan Seni Visual...erm...aku memang berhajat nak bawak mak, isteri aku ke Mekah utk buat Umrah...harap2 tuhan perkenankan hajat aku ini amin...pastuh kalau boleh aku nak la dapat Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC)..sepanjang aku menjadi guru di MRSM PC, belum pernah aku mendapat APC...tak tahu la kenapa....erm..banyak jugak benda yang aku buat tetapi tidak pernah mendapat perhatian dari pihak atasan....tu antara masalah yang aku rasa x patut....kadang2 aku rasa benda2 nih semua macam kroni atau senioriti...aku rasa tidak adil..walaupon dia org baru tetapi kalau kerja dia TIP TOP...aku rasa dier layak..berbanding die dah 10thn kerja tapi langsung x memberi ape2 sumbangan kepada MRSM....yela..mana la org nak pandang subjek ke 10 cam aku nih?? org memang xpandang...Pendidikan Seni dan Rekacipta?? walaupon setiap tahun pencapaian aku 100% A1..tetapi orang tetap x pandang.....kejayaan aku yang terbaru menghantar pelajar Robotik ke International Robot Olympiad.....ni pon banyak kontroversi.....erm....pening kepala...dari awal lagi banyak sgt masalah...nak wat persiapan unutk robot je dah memakan seminggu jugak kat UNITEN...nasib baik ader budak2 Mobile Robotic Club UNITEN....erm...penat gak la menghantar pelajar2 dari Bandar Sunway ke Bangi....banyak kali gak la tersesat....semangat pelajar-pelajar membuatkan aku kesian dengan mereka yang bersungguh-sungguh nak menghasilkan yang terbaik..yelah nak bertanding d perngkat antarabangsa..mesti lah nak buat yang terbaik...tapi itu lah dugaan aku sepanjang aku berada di tahun 2009......soal cinta?? erm aku dah ada isteri...aku tak perlu cinta dari yang lain selaian cinta kau kepada Yang Maha ESa.....biasa la adat berumahtangga.....sedangkan lidah lagi tergigit...inikan pula suami isteri...gaduh-gaduh manja tuh biasa la....cuma rezeki aku pada tahun 2009 kurang. masuk.....aku anggap ini semua dugaan...bak kata isteri aku Tuhan tidak akan menduga hamba-hambaNya di luar kemampuan kita.....sekurang-kurang nya ada kehadiran Atiatul Wardah mengurangkan tekanan aku di tempat kerja...


Kehadiran 2010 mengharapkan sesuatu kejayaan atau mukzijat yang datang menghampiri aku....aku xingin di belenggu kepayahan di dalam hidup....biarlah 2009 berlalu dan kehadiran 2010 memberikan aku impak yang besar...kehadiran bayi di dalam hidup aku akan mewarnai kehidupan kami sebagai suami isteri...ramai yang sudah bertanya..bila kami akan menimang cahaya mata....bak kata aku masa permulaan penulisan...kami jauh....nak mencari masa yang sesuai untuk mendapat anak adalah susah....masa subur si isteri perlu di ambil kira...di tambah isteri aku seorang yang sangat sibuk...nak datang berjumpa aku di Kota Bharu kadang-kadang sebulan baru berjumpa...tu pon mujur la....aku nak datang KL?? dia duk ngan kawan-kawan dia so aku rasa better dia datang Kota Bharu...sekurang-kurangnya baget nak duk hotel tuh boleh di bawa untuk kegunaan lain....dia boleh menguruskan rumah tangga di rumah warden MRSM ini...gosok baju keje aku...masak untuk aku...kemas rumah...erm....bahagia rasa..hehhehe....dan megharapkan 2010 akan bersinar dan terus bersinar..amin

4 comments:

  1. wah3, hbat azam br ckgu..=D
    mga2 ape yg ckgu mntk dprknan Allah..
    nnti dh dpt baby br bgtau la sy, xpn ltak nme sy ke?? hehehe..XD
    all d best ckgu, d dnia n akhirat..
    mga brbhgia slalu..=D

    ReplyDelete
  2. insyaAllah..amin..sama2 la kita bedoa ke arah kebaikan..honestly cg asrull..i never heard about ur wife before since cg asrol tulis blog ni sy rasa nmpak perbezaan sebelum ni..x penah sy dgr even in fb u mentioned about ur wife..alhamdulillah..u look matured..keep it up

    ReplyDelete
  3. saya x suke heboh2...tapi bila dah ader blog u better noe me closer...saya nih sukar di jangkakan.....

    ReplyDelete
  4. amiinn. Ramadhan kali ni munajat banyak2. Yg pasti setiap yg berlaku pasti (sungguh2 pasti) ada hikmahnya kerana jika tidak KUN maka tidak Faya KUN. Jangan terpengaruh dengan kesenioritian atau kekronian sesaorang. Yg penting USAHA dan TAWAKKAL.

    ReplyDelete